Kinderen

Kinderen vervelen zich geen moment in en rondom Veenhuizen. Er is altijd wel iets te beleven, zowel binnen als buiten.

Het Gevangenismuseum
In het gevangenismuseum is er voor kinderen van alles te doen. Ga mee met de boevenbus of volg de spannende speurtocht en ontrafel het mysterie van De Vloek van Veenhuizen. Wil je iemand in de boeien slaan, je verstoppen in een oud cachot of uitgescholden worden aan de schandpaal? Wil je weten hoe een politiecel eruit ziet, een gevangeniscel of een isoleer? Bij ons mag je overal in!

Natuurlijk spelen
In de mooie natuurgebieden rondom Veenhuizen kunnen de kinderen struinen door de bossen, de beekdalen en over de velden. Op zoek naar de wonderen van de natuur. Paddenstoelen, beukennootjes, kastanjes, egels, bijzondere vogels en andere wilde dieren.

Zwemmen
Het openluchtzwembad van Veenhuizen staat garant voor veel zon-, zwem- en speelplezier. Bij slechter weer is het subtropisch zwembad in Norg ideaal voor een dagje uit.

Speelgoedmuseum Kinderwereld Roden (13 km)
Dit museum is een kijk- en doemuseum met een onvoorstelbare collectie oud en antiek speelgoed. Behalve kijken naar de unieke vaste collectie speelgoed en exposities kunnen jong en oud zich zowel binnen als buiten volledig uitleven met allerlei ouderwetse spelletjes.

Familiepark landgoed Nienoord Leek (21 km)
Landgoed Nienoord in Leek is het meest veelzijdige landgoed van Nederland. Het landgoed kenmerkt zich niet alleen door oude bossen, de prachtige flora en fauna en de kenmerkende Groningse landerijen, maar ook doordat er midden in het landgoed op loopafstand van elkaar meerdere toeristische attracties zijn gevestigd. Verschillende modelspoorbanen, een subtropisch zwemkasteel, een recreatiepark, het rijtuigmuseum... Kortom, een landgoed vol verrassingen.

Sprookjeshof Zuidlaren (27 km)
Welkom jongens en meisjes, dames en heren. Zijn jullie op zoek naar een dag vol spanning en plezier? Het maakt helemaal niks meer uit of het nou mooi of slecht weer is. Jullie kunnen buiten en binnen spelen en het gehele jaar door. Naast onze buitenspeeltuin en overdekte kabouter klauter kasteel is er natuurlijk ook ons sprookjespark en kinderboerderij en als dat nog niet genoeg is kunnen jullie ook nog een rondvaart maken over het Zuidlaardermeer.
Wat zeggen onze gasten

Fam. Reitsemar: leuk voor de kids!

Een interactief museum waar van alles te beleven valt voor kinderen. Speurtochten in het museum, speeltuin buiten en omgeving met veel natuur, zeker een plek waar de ons met de hele familie prima vermaakt hebben. We komen zeker terug!
23-8-2015

Jacob Mulder: Super dag

Tijdens ons verblijf in vakantiehuisje 'Elk tot Gerief' met de kids ook een bezoekje gebracht aan het museum. Top ervaring! De Vloek van Veenhuizen was een groot succes en ook een ritje in de Boevenbus was een bijzondere ervaring. Leuk voor de hele familie!
09-5-2015